Американски специалисти са подготвили диверсия против украинската армия, под маската на руснаци

Бойците планират да завземат военното летище под маската на руски специални части и „ да опетнят  заклетите приятели и добри съседи”.

Против Русия са годни всички средства. За това в държавните служители на САЩ няма никакви несъответствия с техния духовен баща – Йозеф Гьобелс. Известна е провокацията с подпалването на Райхстага,която е позволила на нацистите да разгромят своите политически противници. С не по-малко известна провокация, когато преоблечени в полска униформа есесовци нападнали немските граничари започнала Втората световна война. Американските дипломати планират примерно такива операции, без да осъзнават какво се крие зад тях.

Хакери, представящи се под  името Anonymous Ukraine, са разбили и разкрили кореспонденцията на високопоставения офицер от украинския Генерален Щаб – Игор Процика, началник  Отдел за Двустранно Военно Сътрудничество на Главното управление на международното Военно Сътрудничество и ПКО на Генералния Щаб на Военните сили на Украйна,  с много интересни събеседници. По-скоро, хакерите са разбили именно самия Процик, защото той, по същество, е бил свързващото звено между помощника на военното аташе при Посолството на САЩ  в Украйна, подполковника от армията на САЩ – Джейсън П. Грешъм  и бойците и полевите командири  на „Правый сектор”.

Съществуват всички основания да се предполага, че става въпрос за бъдещи съвместни операции, одобрени от много  високо ниво както в Киев, така и в САЩ. Става дума за така наречените „сиви“операции. Не „черни”  само защото са без трупове. Но не по степен на секретност.

Александр ГРИШИН

www.kp.ru/daily/26205/3091202/