Американска сенаторка показа снимка от секретен доклад на ЦРУ

 Джин Шахин показа „секретна“ снимка на Путин с главната редакторка на Russia Today Москва

Американска сенаторка предизвика иронията на руските медии, след като показа снимка, на която се вижда как Владимир Путин си говори с главната редакторка на Russia Today Маргарита Симонян.

Според Джин Шахин, фотографията била взета от секретен доклад на ЦРУ. „Тази снимка според мен показва това, което се случва в RT,“ коментира сенаторката.

Това предизвика и коментар от страна на говорителката на руското Външно министерство Мария Захарова, която посъветва официалните лица на САЩ „да не се излагат“.

„Ако в бъдеще ви предложат за някакви големи пари секретни фотографии на Симонян и Путин, вие можете напълно безплатно да ги получите от сайта на RT, или пък от нашето министерство ще ви ги предоставим… Просто ако имате излишни пари, преведете ги в някой благотворителен фонд, но не се излагайте така,“ каза Захариева. Тя добави, че снимката говори за това, че каналът RT е станал един от най-големите в света, а също така и за това, че руските власти са открити в общуването си с медиите. „Тази фотография показва, че Симонян има огромна харизма. Даже две,“ написа говорителката на Външно, очевидно намеквайки за деколтето на главната редакторка.