Американска делегация пристигна на делова визита в Крим

Американска делегация, водена от президента и основател на Центъра за граждански инициативи Шарън Тенисън, пристигна днес в Крим, предаде РИА Новости.

В състава на делегацията влизат още около десет американски обществени дейци, бивши чиновници и преподаватели.

Първото официално мероприятие на делегацията днес бе среща с председателя на Симферополския градски съвет Виктор Агеев и ръководителя на градската администрация Генадий Бахарьов.

„Позволете ми преди всичко да отбележа вашата смелост. Разбираме до каква степен е важна работата на гражданските инициативи именно в нашите условия. Надявам се, че с общуването си с нас ще се убедите, че кримчани, независимо от вероизповеданието и националността си, са единни и градят новия Крим“, каза Бахарьов по време на срещата.

По думите му ръководството на Крим е отворено за общуване с чуждестранни делегации.

На свой ред Шарън Тенисън благодари на властите в Симферопол за топлия прием. „Поласкана съм от това посрещане. Трябва да ви призная, че това е най-добрата делегация, която можех да доведа при вас. Това са мъже и жени, които са заемали много високи постове в американското правителство. Всички ние сме тук, защото искаме да олицетворим добрите отношения между нашите две страни. Използваме всичките си гласове и възможности, за да разкажем какво всъщност се случва тук, в Крим, защото ние бяхме тук“, каза Тенисън.

През май Крим посети група от италиански депутати, както и официална делегация от Германия, съставена от политици и бизнесмени, припомня РИА Новости.