Азаров за новата военна доктрина на Украйна: Сбъдна се мечтата на Хитлер

Украинското правителство ще продължи да развива темата с подготовката на война срещу Русия. Това каза бившият министър-председател на Украйна Микола Азаров, коментирайки новата военна доктрина на страната, в която Русия е определена като военен враг на Киев.

„Сбъдна се мечтата на Хитлер и други като него народите от руския свят да се насъскват един срещу друг. При цялата абсурдност, нереалност и непоследователност на тази доктрина, режимът в Киев ще продължи да  развива темата за подготовка на война с Русия“, написа Азаров на страница си във Фейсбук.

Ако Украйна отприщи война срещу Русия, тя ще предизвика страдание на народите и в двете страни, смята политикът.

„Ако този престъпен режим с помощта на западните покровители все пак успее да отприщи тази война – може ли да я спечели? Колко жертви, страдания ще донесе това на нашите народи и всичко това само за да се удължи агонията на този режим, който днес ограбва нашия народ“, пише Азаров и определя идеята като безумие.

„Страна с мизерни бюджет, със сриваща се икономика, с огромни дългове планира война срещу Русия. Това е типично безумие. Безумците могат да се доберат до властта – това го е имало в историята. Но наистина ли цялата страна се зарази с тази лудост?!“, пита в заключение Азаров.