„Аерофлот“ спира продажбите на самолетни билети до Турция

Руската авиокомпания „Аерофлот“ спира продажбите и презаверката на самолетни билети до Истанбул и Анкара във връзка със забраната на Росавиация за полети на руски граждани в Турция. В същото време продажбата на билети за полети от Турция към Русия все още е достъпна, се казва в съобщение на авиопревозвача, предаде ТАСС.

„Продажбите ще бъдат възобновени след вдигането на забраната на регулаторния орган – Росавиация“, се посочва в съобщението на компанията.

През нощта на 16 юли група метежници се опита да извърши военен преврат в Турция. Анкара и Истанбул се превърнаха в арена на противопоставяне между противниците и привържениците на Реджеп Ердоган.

Във връзка с тези събития руската страна прие решение временно да забрани редовните полети на руски и турски авиокомпании от Русия към Турция.

Ограничението върху изпълняването на изпращащите полети ще действа до изясняване на политическата ситуация. В същото време авиокомпаниите на двете страни продължават да осъществяват превоза на руските граждани от Турция към Русия, припомня ТАСС.