Администрацията на канцлера: 50% от идващите в Германия мигранти да се депортират

Координаторът по въпросите на бежанците и ръководител на администрацията на федералния канцлер на Германия Петер Алтмайер призова да се увеличи броят на депортираните от страната мигранти. „Нека се обединим и заедно да преследваме целта в кратки срокове да изселим най-малко 50% от тези, които нямат право на убежище“, каза той пред младежката организация на управляващата партия Християн-демократичен съюз, цитира bgnes.com.

Освен това на бежанците трябва да им бъде дадено да разберат, че те още дълго време няма да получат правото да прехвърлят семействата си в Германия, добави Алтмайер. Той се обяви срещу поставянето на горна граница на броя на приеманите бежанци, заявявайки, че това ще бъде признание, че „ние не се справяме с проблема“. „Никой не може да се опази напълно в един по-продължителен период от време“, смята Алтмайер. Той предложи мигрантите да участват в работата по тяхното настаняване в първичните пунктове за разпределение.

Алтмайер също така отбеляза, че мигрантите трябва по-добре да бъдат интегрирани, по-конкретно да се наблегне на изучаването на немски език. Той категорично отхвърли възможността за вдигане на данъците, за да се посрещнат разходите свързани с мигрантския поток. Без ограда по границата, вътрешният ред в Германия е заплашен.

Полицейският синдикат иска ограда Заради непрестанния поток от бежанци председателят на профсъюза на германската полиция (DPoIG) Райнер Вендт призова да се построи ограда по границата с Австрия. „Ако наистина искаме да въведем сериозен пограничен контрол, ние трябва да построим ограда по границите на Германия“, заяви Вендт. Според него изграждането на подобно съоръжение ще предизвика верижна реакция. „Ако ние по този начин затворим нашата граница, тогава Австрия ще затвори границата със Словения. Именно такъв ефект ни е необходим“, каза ръководителят на полицейския синдикат. Без такава ограда няма смисъл от създаването на транзитни зони за бежанците, добави Райнер Вендт. Германия не трябва да изпраща повече сигнала „Идвайте при нас“, категоричен е той. „Нашият вътрешен ред е заплашен. Ние сме на прага на социални бунтове и някой трябва да натисне спирачките“, предупреди Вендт, уточнявайки, че има предвид федералния канцлер Ангела Меркел