„Агресивната Русия“ и американските бази около нея и по света!

Поне 800 военни обекта на САЩ са действащи по цялата планета и гълтат 100 млрд. долара

Мантрата за „агресивната Русия“ и „диктатора Путин“ е доста популярна опорна точка сред домораслите русофоби и удобните идиоти, безмозъчно козируващи на доктрината на Вашингтон и Брюксел, но когато стане дума за американските бази около същата тая Русия или по света, те удобно млъкват. Или се опитват да ги оправдаят като „нещо естествено“. По същия начин, по който го правят и напазаруваните ни политици начело на държавата.

Ето обаче с какво разполага Америка по света и как насажда своята „демокрация“, която още веднъж подпали света и съсипва Европа. САЩ имат около 800 военни бази в други държави по света, които им струват 100 милиарда долара годишно – броят им може да е по-висок, тъй като зависи дали се включват базите в Ирак и Афганистан.

Американският професор Дейвид Вайн очертава в книгата си „Base nation“ финансовата, екологичната и човешката цена за поддържането на тези бази. Думата „база“ е с широко понятие, което обхваща всички военни постове, станции, лагери, казарми, укрепление и др. по света. Пентагонът уточнява, че „базата“ е всяка географска локация, която е „собственост или е под наем, или друг вид притежание“ на военните.

Повечето от тези бази се появяват след Втората световна война, когато САЩ заемат позиция на глобален лидер и миротворец в и около Япония и Германия. Корейската и Студената война ускоряват разширяването на американската военна структура в други държави. Политиката на възпиране на разпространението на комунизма принуди САЩ да открият нови бази по целия свят, за да имат присъствие в райони, уязвими на съветско влияние, което като цяло означава навсякъде.

Макар че сега Япония, Германия и Корея са американски съюзници и стабилни демокрации, хиляди войници и много бази остават действащи в тези държави. Въпреки че Студената война приключи, голяма част от изградената военна инфраструктура в отговор на тази ера остава оперираща. Американските данъкоплатци трябва да плащат сметките за поддръжката на тези бази. Това означава, че 100 милиарда долара от американската икономика са пренасочвани към тези бази.

Мащабна военна система, която осигурява американско влияние във всеки ъгъл на планетата. И като се има предвид необезпокояваният характер на тази широко разпространена стратегия, малка е вероятността да има промяна скоро, отбелязва VOX, позовавайки се на автора.

Чрез тези бази установиха влияние и завладяха икономически всички страни, в които се курдисат, както и чрез разни НПО-та. Затова стигнахме дотам, че си купуваме собствената вода от Кока кола. Златото ни отива в Канада, горите ни – в Турция и Гърция, а всичко останало е дадено на чужденците с по-малко влияние.

Източник: onovini.com