Председателят на Национално Движение Русофили и ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ Николай Малинов е на посещение в Русия

Пътуването е свързано с 24 май и с участие в научна конференция в гр. Перм на тема „Европа – Азия. Диалог на цивилизациите“, организирана от постоянно действащата дискусионна площадка към руския парламентарен Европейски клуб.

В първия ден на своето посещение Николай Малинов проведе редица срещи, сред които се откроява тази с Юрий Валентинович Пилипсон – директор на Четвъртия Европейски департамент (Балкански) на Министерството на външните работи на Русия. На срещата бяха обсъдени редица въпроси, сред които съдбата на руските паметници в България, международната обстановка в контекста на специалната операция в Украйна, както и възможностите за подобряване на културния, икономически и духовен обмен между двата братски народи и държави. Г-н Пилипсон изтъкна факта, че сред всички държави членки на ЕС и НАТО обществената подкрепа спрямо Русия в България е най-висока. От своя страна Николай Малинов потвърди, че Русофилите и техните многочислени организации в България продължават гордо да носят знамето на нашата дружба и да говорят и отстояват своята гражданска позиция в интерес и на двата братски народа по всички възможни начини.

Господин Малинов проведе също така срещи с представители на държавната информационна агенция РИА „Новости“ и сайта „Балканист“, на които се договори да бъдат открити техни представителства в България.