Позиция на Изпълнителното бюро на НС на НД „Русофили“

Позиция

на Изпълнителното бюро на НС на НД „Русофили“

по повод на наложените американски санкции (закон „Магнитски“) на председателя на НД „Русофили“ и на самото НД „Русофили“

На 10 февруари т.г., от съобщение на Американското посолство в България, научаваме, че  „Министерството на финансите на САЩ санкционира корумпирани лица от елита на целия политически спектър в България“. Още в заглавието на съобщението виждаме квалификацията „корумпирани лица“, без никакви доказателства, без никакво разследване, без никаква съдебна присъда, в драстично нарушение на принципа за невиновност, напълно клеветнически. Сред тези лица е и председателят на НД „Русофили“ Николай Малинов.

В подзаглавие на съобщението, което засяга Николай Малинов, е записано обвинението „Подкупване на съдия“. Отново без позоваване на никакви факти и в пълно противоречие със заключенията на съдебната система по случая „съдия Миталов“.

Българската прокуратура в свое съобщение добавя, че санкциите „са свързани и със зловредното руско влияние“. Тази добавка впечатлява със своята откровеност и честност.

Тези американски санкции са наложени и на Национално Движение „Русофили“.

За нас не подлежи на съмнение защо САЩ налагат санкции и на НД „Русофили“, и на Николай Малинов. При липсата на каквито и да е било доказателства за корупция на нашия лидер, така както и самото включване на НД „Русофили“ в списъка на санкционираните, ясно говори, че причината е активната ни, открита и съдържателна работа в подкрепа на „зловредното руско влияние“.

Това не е първото американско сплашване, което ни сполетява. Да припомним – през 2019 г. 16 члена на ръководството на НД „Русофили“ бяха арестувани по повод на абсолютно измисленото, изсмукано от пръстите, но добре обслужващо интересите на САЩ обвинение към нашия лидер за шпионаж в полза на Русия. Поставените белезници на няколко от нас красноречиво говорят за сериозните намерения на САЩ и на българската прокуратура да ни предупредят, че обичта към Русия, дори просто доброто отношение към Русия, са „престъпление“ в очите на т.нар. „цивилизован свят“.

Нашата организация, уважаеми ръководители, американски и български, навърши 20 години. Още в началото на своето съществуване, под ръководството на нейния първи председател Енчо Москов, тя ясно заяви, че приятелските отношения на България с Русия произтичат от исторически утвърдените през вековете цивилизационни връзки между двата народа и че тези пълноценни и позитивни взаимоотношения са гаранция за просперитета на България. В този смисъл ние разглеждаме НД „Русофили“ като патриотична организация, чието първо чувство е любовта към България и чиято основна мисъл е за защита на нашия български национален интерес.

Преди 20 години ние като организация първи и единствени в света се нарекохме „русофили“, държим на това име и смятаме, че служим пълноценно и на нашето настояще и на бъдещето на нашите деца.

С тази позиция ние, членовете на ръководството на НД „Русофили“, заставаме решително в защита на нашия председател срещу клеветническите американски обвинения, така както заставаме решително и в защита на собствените си ценности, дейност и разбиране за защита на българския национален интерес.