Панелна дискусия „Русский мир онлайн“

Каним ви на централното мероприятие на XIV Асамблея „Русский мир“ – панелната дискусия „Русский мир онлайн“, с модератор Вячеслав Никонов – Председател на Комитета на Държавната дума по образованието и науката, Председател на борда на фонд „Русский мир“, декан на Факултета по публична администрация на Московския държавен университет. М.В. Ломоносов, доктор на историческите науки. Дискусията ще обхване руската цивилизация в световната история и съвременното информационно пространство, руския свят в дигиталната ера, защитата на основните права и свободи на човека, запазването на традиционните ценности през новата епоха.

Участници в дискусията са – Константин Косачев – Председател на Комитета на Съвета на Федерацията по международни въпроси, Владимир Толстой – Съветник на Президента на Руската федерация, президент на Международната асоциация на учителите по руски език и литература, Владика Иларион – Митрополит Волоколамский, Председател на отдела за външни църковни връзки на Московската Патриаршия, Швидкой – специален представител на Президента на Руската Федерация за международно и културно сътрудничество, академик на РАН Анатолий Торкунов – ректор на МГИМО, Михаил Дроздов – Председател на Световния координационен съвет на руските сънародници, Александър Школник – Директор на Централния музей на Великата отечествена война 1941-1945., Рафаел Гусман Тирадо – професор в катедрата по славянска и гръцка филология в Университета в Гранада, Зелфира Трегулова – генерален директор на Държавната Третяковска галерия, Карол Аполонио – професор в университета „Дюк“, президент на Международното общество „Достоевски“ и Грибоедов Николай Свентицки – Председател на управителния съвет на Асоциацията на руските театри в чужбина, Директор на Тбилиския държавен руски драматичен театър А.С. Грибоедов.

Всички предложения и пожелания относно формирането на работната група по проект „Русофония-2021“, моля изпратете на имейл: [email protected]