Ники Захариев – 40 години живот и 27 години на сцената

На 18 май се състоя концерт на члена на НД Русофили Ники Захариев. Той е роден през 1983г.  Като ученик в Националното Музикално Училище  „Любомир Пипков“  е стипендиант на световната оперна певица Райна Кабаиванска. Завършва  СУ „Св. Климент Охридски“ със специален предмет пеене и музикална педагогика. Има опит  27 години на сцената.

ТВ   участия:    „Като лъвовете“ БНТ, Шоуто на Слави БТВ,

„Музикална Академия“  ТВ 7,   „Черешката на тортата“ Нова ТВ,   Сутрешни блокове – Нова ТВ и БНТ,   Споко БТВ и много още ТВ предавания.

 Участия на сцената :  Античен театър на Пловдив, Зала 1 на НДК , в  Софийска опера,  в Летен театър на Пловдив, в цяла България , зали , галерии и музеи.  В спектакли, мюзикъли.    Награди:  Златен медал оперетен дует гр. София , Надмощие на духа – 1 – во място  гр. Велинград 2013 г.  Гран При в гр.  Перник 2014 г. Аз пея и композирам музика. Освен самостоятелно пея и с мъжки вокален ансамбъл „ Вокс Орфикус“ като съм и музикален ръководител.

За концерта Ники споделя :   

Осъществих една моя мечта, да направя концерт-спектакъл . Този концерт е рестартиране на моята музикална кариера след Пандемията.  И е във връзка с 40 години живот и 27 години на сцената.

Този концерт беше важен, защото след него продължавам да пътувам и да пея , предстоят концерти в България и извън нея. Бях подкрепен от приятели . Сред тях беше певицата Мая Нешкова.

На концерта пях аз, пяха  мъжки вокален ансамбъл „ Вокс Орфикус“, на който съм музикален ръководител. Представихме на публиката песента  „Песен за Славянството“ по моя музика и текст на Йордан Ватев – родственик на Стоян Михайловски, автор на текста на песента „Върви народе възродени“ . Изпяхме  песента „В памет на героите“, по моя музика, текстът е на Жорж Йорданов, създадена по повод честването 140 години от Априлското въстание . Представих и други песни и инструментални пиеси.

Пяха още : Мая Венева, Антония Недева, женско трио пяха народни песни. Руска Дросева представи  шопски хумор и беше водещ  на концерта,  тя е бивш кмет на с. Мрамор.

На събитието имаше поздравително пожелание от  г-жа Ваня Перпелиева , която е Президент на Фондация  „БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА“  , всички хора по света с подадени ръце в обмен на културна информация, идеи и  изяви.  Пред публиката в залата тя обеща , че в първият съвместен международен концерт аз ще бъда водеща музикална фигура от българска страна.

Бях радостен и щастлив, че получих поздравителен адрес от Президента на Република България – Румен Радев“.