Малинов за шпионския скандал: Всичко започна с мен и съратниците ми от НД „Русофили“ през 2019 г.

Шпиономанията започна именно от 9-и септември 2019 г., когато аз и 16 мои съратника от НД „Русофили“ ни арестуваха и ни обвиниха в шпионаж. След това през октомври бяха следващите изгонени дипломати и така тази сага набра инерция. Повтаря се един и същи сценарий, който ние наблюдаваме в много други моменти в геополитически план в този сблъсък на цивилизациите. Това коментира лидерът на ПП „Възраждане на отечеството“ и НД „Русофили“ Николай Малинов в ефира на „Делници“.

„Постоянно се хвърлят едни обвинения във въздуха, които никой не доказва. Тези обвинения ги видяхме и във войната в Ирак, които самият Доналд Тръмп каза, че са прекалили. Обвиненията ги видяхме с химическото оръжие в Сирия, обвиненията ги видяхме в моя персонален случай – някой идва и ти дава клеймото ти си шпионин. Това нещо може да го направи само съдът, никой не е отменял презумцията за невинност, както и че не може само един участник в правораздаването – прокуратура без адвокат, без съд, да решава. Редно е да се чува и другата позиция“, коментира Малинов.

„Как така някой ще седне и ще обясни какъв си, правораздаването трябва да го прави българският съд. Аз вече заявих, че категорично отказвам да разсъждавам в парадигмата, че „Русия е враг на България“, защото аз поне не познавам документ на българска официална организация, която да назовава Русия враг. Съвсем наскоро САЩ започна да назовава Русия в своите документи като враг, но виждаме и спора когато Германия и Франция смятат, че безопасността в Европа няма как да мине без добри отношения с Русия и не може големият партньор на Америка НАТО да налага своята гледна точка. Трябва да се търси балансиран подход“, допълни той.

Цялото изказване на Николай Малинов можете да видите ТУК от 26:39 до 44:20

Източник: https://eurocom.bg/new/malinov-za-shpionskiya-skandal-vsichko-zapochna-s-men-i-sratnitsite-mi-ot-nd-rusofili-prez-2019-g?fbclid=IwAR3xLLadNEYUdzkUWQMGFKV2w8ethEMiB5vKYE8ITHplUSmqLDT8Ptt8bGY