В Перм приключи конференцията „Европа – Азия. Диалог на цивилизациите”

Снощи приключи последната, четвърта площадка на форума „Европа – Азия. Диалог на цивилизациите”. На нея беше приета Пермската декларация – „ЕВРОПА – АЗИЯ: ДИАЛОГ НА ЦИВИЛИЗАЦИИТЕ”.

В декларацията се казва, че този форум, този формат ще се провежда на всеки две години в Перм, на историческата и географска граница между Европа и Азия.

Участниците от цял свят се съгласиха, че този диалог няма алтернатива.

Предложението на Николай Малинов за създаване на Международно русофилско движение прерастна в идея за създаване на Алианс за защита на семейните ценности. Всички присъстващи вярват, че проспериращо семейство е ключът към бъдещето, а насърчаването на унищожаването на традиционните ценности ще доведе до унищожаване на държавността.

Беше обсъдена темата за политическото измерение на междуцивилизационния диалог. Участниците се обединиха около идеята за целесъобразност, полезност и необходимост от развитие на партийно-политическо продължение на диалога. Налице е очевидна необходимост от реално постигане на поставените цели и с партийно-политически средства, наред с усилията за развитие на отношенията във всички други сфери и измерения на обществената дейност.

На снимката отляво надясно:

⁃ Дмитрий Де Кошко – лидер на Русофонското движение във Франция;

⁃ Андрей Климов – сенатор, координатор на Евразийския диалог, председател на комисията за защита на държавния суверенитет и предотвратяване на намеса във вътрешните работи на Руската федерация;

⁃ Константин Косачов – сенатор, заместник-председател на Съвета на федерацията на РФ;

⁃ Малинов Николай – представител на България, председател на Национално Движение „Русофили“ и ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“