Яценюк се размечта: Дойде време да си върнем Крим!

„Настана време, когато Украйна трябва да си върне Крим обратно!“, заяви в ефира на програмата „900 секунди“ на латвийската телевизия LNT украинският премиер Арсений Яценюк, който е на посещение в Рига.

„Ние проведохме среща с премиерите на страните от Балтика. И аз със строг език изразих твърда позиция, че никой никога няма да признае за законна анексията на Крим“, заяви Яценюк. Той обаче призна, че „Крим е много сериозен случай“. Яценюк добави, че Украйна дори е готова „да подкрепи честни и открити избори в Донецк и Луганск, но никога няма да допусне идеята за легализиране поддържаните от РФ терористи по аналогия с така наречените избори от руски тип“.

Украинският премиер заяви още, че президентът Владимир Путин си поставя за цел да завладее цяла Украйна, обаче няма да успее. Първо, той не успял, когато в Украйна са проведени честни и свободни президентски и парламентарни избори. Поражение за Путин били успешните реформи и икономически преобразования, включително и във финансовия сектор. Путин очаквал Украйна да фалира, докато тя успешно правела преобразования. Той не успял и във военен план. „Украйна е единствената страна в Европа, която води борба с РФ не с помощта на войнствено настроени хора или наемници, а с участието на реални въоръжени сили. Их все пак успяхме да сдържим Русия“, заяви уверено Яценюк.

 

Източник: „Дума“.