Янукович: САЩ тласка Украйна към гражданска война

Украйна е с единия крак в гражданската война, заяви вечерта на 13 април президентът на Украйна Виктор Янукович в извънредно включване от Ростов на Дон по телевизионния канал «ОРТ».
«Украйна се движи към фалит, а народът на страната никога няма да приеме такава диктатура, особено тази на националистите», отбеляза Янукович.
Виктор Янукович призова в ефир всички представители на украинското МВР и въоръжените сили, да не изпълняват престъпните нареждания на новите власти в Киев, да не стрелят срещу украинския народ. Той предупреди, че новите власти задължително ще понесат отговорност за действията си, за всичко онова, което се случва в страната през последните няколко месеца. Янукович призова украинците да «пазят единството на Украйна и да защитават своята страна».
По думите на Янукович, САЩ имат пряка съпричастност към събитията в Украйна, че те трябва да поемат своята част от отговорността за избухването на гражданската война в Украйна. Също така, законният президент на Украйна Виктор Янукович заяви, че САЩ ръководят властите в Киев, както и че директорът на ЦРУ Джон Бренън е посетил тайно Киев. Според думите на президента, Вашингтон е причастен към събитията в Украйна.

бЕРКУТ С НАРОДА