Янукович разказа за плановете си да се върне в политиката

Сваленият от власт украински президент Виктор Янукович разказа в интервю за РИА Новости, че планира да се върне в политиката и, че има контакт с представители на Украйна.

“Искам да се върна в политиката. Правя всичко по силите си. Помагам на хората, които биват преследвани в Украйна, например на тези, които са заминали извън границите на Украйна, и не само за Русия. В Русия се подразбира, че поддържам връзка с тях. С каквото мога – с това помагам”, споделя Янукович.

Той разказа, че поддържа връзка с действащи украински политици. “Мнозина от тях вече не се притесняват и страхуват толкова, колкото преди около година. Те вече се чувстват комфортно, когато се срещаме и обсъждаме въпроси”, казва Янукович.

През февруари 2014 година в Украйна се състоя държавен преврат. Върховната рада отстрани от власт президента на страната Виктор Янукович, който бе принуден да напусне Украйна, страхувайки се за живота си. Радата също така промени Конституцията и назначи нови президентски избори, на които бе избран Петро Порошенко.