Шеф на Пентагона: България в НАТО – грешка и ненужна провокация към Русия

Според Робърт Гейтс приемането толкова бързо на България и Румъния в НАТО и разполагането на американски бази на територията на техните държави е голяма грешка.България е сателит на САЩ и НАТО, но не и равноправен член на алианса. Само по себе си, членството на страната ни в НАТО е неестествено – в алианса членуват държави като Турция и западноевропейски страни, които са вековни противници на страната ни, а първите не крият амбициите си да изградят нова „нежна версия“ на Османската империя. Само това прави членството ни в НАТО национално предателство и предателство спрямо собствените ни интереси.

НАТО принуди България да унищожи, практически, цялата си военна промишленост и армия. Това е обяснимо – за САЩ и НАТО България и останалите бивши соц.републики не са равноправни партньори, а територии, които трябва да бъдат погълнати в тяхната диаспора, което от своя страна представлява сериозен удар срещу Русия. За съжаление тези държави вървят „в комплект“ със своето население, което не е особено трогнато от брътвежите за „евроатлантическо бъдеще“, с което се аргументират национални предателства като договарянето за американските бази у нас.

Не е случайно, че партиите в България и техните лидери нямат никакъв спор относно външната политика на страната, защото тя отдавна е подчинена. Лидерите на партиите регулярно се явяват във Вашингтон и Тел’Авив на нещо като „очна ставка“.

За ЕС и НАТО ние сме просто територия, придатък, който трябваше да бъде поставен под контрол, за да се ограничи геополитическото влияние на техния основен опонент – Русия. Това мнение днес изказват много руски и западни експерти и високопоставени лица. Поредния човек, който го изказа е бившия шеф на Пентагона и Робърт Гейтс 

В своята мемоарна книга „Дълг“ той коментира приемането на държави като България в НАТО и разполагането на американски военни бази на тяхна територия така:

“Прибързаното включване в НАТО на бившите съветски сателити Унгария, Полша, Чехия, Словакия и балтийските страни беше грешка”, пише 71-годишния Гейтс, който е единствения министър на отбраната през мандатите на два поредни американски президенти.

“Американската договорка с правителствата на Румъния и България за ротация на воении през базите им беше ненужна провокация”, смята Гейтс. “Опитът да поканим в НАТО Грузия и Украйна дойде в повече (на Москва). Корените на руската империя идват от Киев, така че това беше колосална провокация.”

Нека сравним това поредно признание от човек като Гейтс с празнословията на предателите, които ни вкараха в НАТО и които се опитват да обяснят унижението да унищожим армията си и да допуснем американските бази на наша територия, както и да отговорят на въпроса: Какво търсят българските военни в Ирак и Афганистан с приказките за „евроатлантическо бъдеще“ и „поети ангажименти към нашите партньори„. Те изтъргуваха интересите и суверинитета на България срещу тлъсти комисионни.

Alter Information