Шествие в София срещу окупацията на Украйна от САЩ и НАТО

Множеството премина по бул. „Цар Освободител“ и издигна антинатовски лозунги под президенството

 

Около 400 човека се включиха в националния протест за прекратяване на убийствата на славяните на агресията на САЩ в Украйна и България. Митингът започна пред сградата на Народното събрание. След това се проведе шествие до сградата на Президенството, съобщи livenews.bg.

На събитието участваха хората от руската общност в страната, българските русофили, Граждански комитет, „Равни пред Закона“, председателят на Сдружението на футболните привърженици Елена Ваташка, доста хора от сирийската общност в България и много други български патриоти.

Протестиращите се събраха, за да кажат „СТОП на колонизирането на Украйна от Европейски съюз и САЩ“. Според тях събитията от последните месеци в Украйна са част от завоевателната политика на държави агресори, които стъпка по стъпка искат да колонизират целия свят.

Те носеха плакати „Стоп на окупацията и НАТО вън от Европа – бъдещето е на суверенните държави“; „Стоп на агресивната политика“; „Стоп на фашизма на киевската хунта и САЩ“; „Порошенко, спри да убиваш деца“ и много други.

По думите на организаторите на събитието каузата, зад която присъстващите застават, е не само за спасяване на поредната държава от англосаксонската кървава алчност, а ЗА запазване Мира и баланса на цялата планета, за уверен превес на силите на Доброто над злото.

Събралото се множество твърдо обяви подкрепата си за Русия, като единствената страна, която със своята политика и действа показва, че е основна опора и принадлежи към една и съща цивилизационна група със славянското и православно население на Балканите.