Швейцарският президент на среща с Путин заявил, че страната дължи много на Русия

МОСКВА, 21 ноември. / ТАСС /. Отношенията между Русия и Швейцария имат дълга история, заявил руският президент Владимир Путин на среща в четвъртък с президента на Швейцарската конфедерация Ули Маурер.
Руският лидер приветствал швейцарската делегация. „Спомням си срещата ни в Сочи през 2014 г., много се радвам да Ви видя в Москва. Между нашите страни съществуват дълги, много дълбоки отношения „, казал Путин в началото на срещата. Ръководителят на руската държава също така отбелязал увеличение на търговията между двете страни през миналата година с около 20%, като го нарекъл „добър показател“.
Маурер от своя страна отбелязал, че смята посещението си в Москва като възможност за развитие на двустранните отношения. Според него „има голям потенциал“ за разширяване на отношенията между двете държави както в икономическата, така и в други области.
Швейцария дължи много на Русия от времето на Виенския конгрес през 1815 г., благодарение на Русия, Швейцария се е съхранила като независима държава… Винаги, когато сме в Русия, се смятаме за длъжни да помним това, винаги чувстваме своята признателност “, заявил президентът на Конфедерация Швейцария.