«Черните сили» подклаждаха майданския пламък

Българският експерт Оля Ал-Ахмед, която има редица нашумели публикации, най-известните сред които са «Украйна зае опасна поза», «Кръвопролитие вместо смирение», «Братоубийство по украински», смята, че «мнението на Владимир Путин отразява позицията на Русия в светлината на мирното разрешаване на сегашните конфликти, и дава възможност както на своите сънародници така и на европейците да разберат истината, стига те да поискат да я чуят». Тя е убедена, че «единството на славянските братя – руския и украинския народ, не може да бъде разкъсано»:

– Независимо, дали моите колеги се съгласят с мен, аз с ръка на сърцето искам да заявя с цялата си отговорност, че напълно съм солидарна с политиката на Владимир Путин. Без да се влияя от изказванията му, непрекъснато в моите публикации аз съм вървяла паралелно с това, което мисли той. Крим е много сериозна тема. Веднага мога да кажа, че човек, който е запознат с историята, добре знае факта, че Крим е руска земя. Това, че в съветски времена Крим беше поднесен на тепсия на Украйна, е просто една случайност на историята. Тогава никой не можеше да си представи, че Русия и Украйна няма да бъдат заедно, дори, в известен смисъл, ще се озъбят една срещу друга.

По повод киевските майдани Оля Ал-Ахмед смята, че това е един сценарий, изигран от Запада с много опитни кукловоди, които предадоха тези хора, излезли да си изразят мнението за развала на Украйна и порутената й икономика. Стана така, че всички се сляха в една обща маса, която уж се бори за доброто на Украйна. Народът й най-сетне трябва да разбере, че Русия никога няма да застане срещу него.

Призовавам украинците да се вразумят, особено сега, в навечерието на Великден, когато Иисус Христос се е мъчил за всички нас, за да се обичаме и да бъдем единни. И да помним, че сме дали много жертви, а сега някой си позволява да тъпче гробовете на нашите отци и прадеди, – каза накрая българския експерт.