Христо Стоичков: Аз много обичам Русия

Христо Стоичков: Аз много обичам Русия

Публикувано от:

В интервю за руския сайт “Р-Спорт” футболната легенда на България Христо Стоичков заяви, че ненавижда политиците.

Той бе запитан от кореспондента на “Р-Спорт” Александър  Рогулев дали би си върнал назад думите, че Русия е спасила България от фашистите, а България е спасила руснаците от Мондиал 1998.

“И какво от това? Много добре си спомням какво съм казал тогава. Русия ни освободи от фашистите, това е известно на всички. Моята шега беше в това, че ние освободихме руските фенове от мисли за Мондиала, тъй като ние в това време бяхме по-добри. Защо ми е да си връщам думите назад”, отговори Стоичков

“Във всеки случай аз много обичам Русия. Отнасям се уважително към всичките ви ветерани. Имам прекалено много руски приятели, за да мога да мисля лошо за вашата страна. И никаква политика не може да ме накара да мисля другояче. Ненавиждам политиците”, отсече най-известният българин пред “Р–Спорт”.

“Зная, че спортът е спорт, а политиката си остава политика. Нито една политическа организация не може да събере на едно място 100 000 души, които да са щастливи и екзалтирани. А футболът може, там е неговата сила”, откровен бе Стоичков.