«Хвана ли го – ще го убия»: Хората на Кадиров търсят лидера на “Ислямска държава”

«Хвана ли го – ще го убия»: Хората на Кадиров търсят лидера на “Ислямска държава”

Публикувано от:

Води се активно търсене на лидера на групировката “Ислямска държава” с цел този терорист да бъде унищожен, съобщи президентът на Чечения Рамзан Кадиров.

Засега обаче, търсенето остава без резултат, хората му все още не могат да открият укриващия се ислямист.
«Главатарят на тези бандити, някой си Багдади се появи някъде веднъж с проповед и след това изчезна. Хората ми го издирват, но никъде не го намират. Той трябва да свали маската си и да каже: «Аз съм служител на ЦРУ, вербували са ме и съм убивал свои братя»», ако той е мюсюлманин. Той трябва да се извини, да моли за прошка народите си, за да го приемат обратно. Хванали го – лично ще го убия», цитира думите на чеченския лидер RT.
Ако някой чеченец отиде да воюва за “Ислямска държава”, то няма връщане назад – пътят за него в Чечения ще бъде завинаги затворен.

Напомняме, че по-рано екстрмистите на ИГИЛ заплашиха руския президент Владимир Путин, а съответно цяла Русия, че «ще освободят Чечения». Атаката на южната част на Русия възнамеряваше да поведе някой си Тархан Батирашвили, известен още като «Омар Чеченеца», който е от грузински произход, но родом от Панкинското дефиле (Грузия).

Наскоро главата на Федералните Служби за сигурност на Русия Николай Патрушев обяви общото количество на бойците в “Ислямска държава” 30 – 50 хиляди души. По данни на ЦРУ, количеството на ислямистите е около 30 хиляди души, от тях около хиляда бойци са от Северен Кавказ, основно чеченци и грузинци. Именно те, съгласно изявленията на ислямистите трябва да станат «ударната сила» за нападение на Чечения.
В отговор на думите на радикалите, Рамзан Кадиров нарече джихадистите, заплашвали него лично и Русия – «наивни хора», които са неспособни да изпълнят озвучените заплахи.