Хакери удариха сайта на БПЦ

Хакери удариха сайта на БПЦ

Публикувано от:

Турски хакери удариха сайта на Светия Синод на Българската православна църква – www.bg-patriarshia.bg.

Източник: 24 часа

Текстът, публикуван върху сайта на Светия Синод на Българската православна църква, гласи:

“Официалният сайт на Българска Православна Църква е ударен в отговор на вандалското нападение над Джумая джамия в град Пловдив. Такива актове са настъпления срещу турско-мюсюлманското малцинство в България, това е и нападение срещу културното наследство на страната,защото джамиите са част от културата, те са част от културното наследство на България. Който и да е организатора, който и да стои зад тази варварска агресия трябва да знае че турско-мюсюлманското малцинство не е беззащитно и че има сили които бдят и са готови да го отбраняват.  

Мълчанието на Българската Патриаршия следва да се тълкува като мълчаливо съгласие с посегателствата над мюсюлманските религиозни храмове. Наказателните действие срещу враговете на турско-мюсюлманското малцинство от страна на Milli Güçler не са нито първи нито последни. Атаките ще продължават с пълна интензивност. Все по-често ще чувате нашия глас и ще виждате нашата сила. Milli Güçler иска да напомни че няма нищо против християнството и че удара представлява реципрочна мярка срещу зачестилите физически посегателсва над ценностите на турско-мюсюлманското малцинство”.

Освен това хакерите са поставили на сайта на Светия Синод и скрит клип, който е в прослава на Отоманската империя.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=09IcnzRKTOQ[/embedyt]

На 14 май, дъжд от павета, запалени ракети, димки и самоделни бомби разтърсиха вчера Пловдив в продължение на 4 ч. Фенове влязоха в стълкновение с жандармерията. Тя отвърна с палки. Трима младежи и едно момиче с окървавени глави бяха откарани с линейки.

Това стана към края на протеста, който събра над 3000 души пред Съдебната палата, където се гледаше делото дали карловската Куршум джамия да бъде върната на мюсюлманското изповедание. До този момент жандармерията и полицията не се намесваха.

Когато тълпата започна да троши с павета павилион за вестници на бул. “Цар Борис Трети” и да граби безалкохолни и цигари, униформените задействаха палките. “Изтласкайте ги към кръстовището на Чифте баня”, изкомандва офицер. Жандармеристите изпълниха нареждането.

Преди това камъни, пиратки и бомбички полетяха към Джумая джамия. Паветата минаваха над главите на униформените. Прозорците на молитвения дом станаха на сол, а табелата, на която пише “Турска сладкарница”, бе запалена. В храма имаше петъчна молитва и вярващи залягаха покрай стените и призоваваха Аллах за помощ.

Всичко започна в 9,30 ч пред Съдебната палата. Около 500 карловци начело с кмета Емил Кабаиванов и шефа на общинския съвет Стойо Карагенски дойдоха да протестират преди началото на делото за Куршум джамия.  (Какво стана в залата – виж карето).

“Вярвам в справедливостта на апелативния съд. Правните аргументи и историческата истина са на наша страна”, каза Кабаиванов. В същия миг откъм Чифте баня се зададе мощна агитка. “Каузата ни е да защитим не само Куршум джамия, а всички обекти в България, които мюсюлманското изповедание иска да открадне. Нещо, завоювано с кръв и ятагани, не може да бъде върнато”, обяви шефът на съветниците в Карлово.

Поп Петър от В. Търново държеше високо кръст, а Румяна Демирева издигна икона на Христос. “Дойдох от Босилеград, за да подкрепя тези храбри хора”, обясни Димитър Димитров.

Димки в синьо, червено и жълто обгазиха района. Отец Стоян Божурин, обявил се за духовен баща на Сергей Станишев, благослови протеста. “Тук съм не да разделям нацията. Трябва да се обичаме с мюсюлманите. Но това, което е българско, е редно да си остане такова”, рече свещеникът.

Председателката на националното сдружение на футболните фенове Елена Ваташка се оказа главният идеолог на протеста. Тя нахъсваше протестиращите. Първо изчете декларация на Карловския общински съвет, осъждаща турските кланета в Илинденско-Преображенското въстание и Балканските войни. В това време откъм площад “Съединение” се появи друго шествие, предвождано от три гайдарчета.

“Юнак или еничар – избираш ти”, гласеше огромен транспарант. Множеството падна на колене, за да почете паметта на турския геноцид. “Пет века са ни мачкали и пак сме оцелели.

Стига с това търпение! Не трябва да забравяме баташкото клане”, застана пред микрофона Христо Войняговски, кмет на Карлово от СДС в зората на демокрацията.
Госпожица Биляна Карагенска изрецитира “Обесването на Васил Левски” и “Хаджи Димитър”, а мнозина слушаха и бършеха сълзи.

“Имайте готовност за гражданско неподчинение”, поде отново Ваташка и прикани митингуващите да блокират възловото кръстовище на Чифте баня в Пловдив.
Последваха гърмежи с бомбички, пиратки и ново обгазяване с димки.

Васил Кльонков, обявил се за родственик на Левски, призова за гражданска война, ако съдът върне на Главното мюфтийство Куршум джамия. Докато течеше делото, шефката на феновете нареди да тръгнат към турското консулство. По пътя те се спряха пред Джумая джамия и я подложиха на 30-минутен обстрел със запалени ракети и камъни. Жандармерията направи плътен кордон. “Защо пазите циганите”, ревяха феновете и пееха “Боят настана”.

“Всички към турското консулство”, даде поредна команда Ваташка. Множеството прекоси главната улица на Пловдив, част от минувачите ръкопляскаха и снимаха с апаратите си.

Дипломатическата служба на Турция се оказа с тройна охрана от тежковъоръжени полицаи. Две 11-годишни момченца изрецитираха “Аз съм българче”. “Г-н консул, помнете, че прадядовците на тези деца са ви гонили като зайци из полята на Люлебургас”, викна Аврам Аврамов. “Който твърди, че не е имало турско робство – на съд”, нададе глас Елена Ваташка и отсече: “От днес  всички офиси на ДПС да бъдат
окупирани!”.

Чуха се гласове за бунтове като в Украйна. Никой от консулството не излезе. Рано сутринта пред дипломатическата служба активисти на ВМРО-БНД опитаха да връчат на консула Шенер Джебеджи картина на Вешин “На нож”. Да си я сложи над главата, казаха войводи. И настояха дипломатът да бъде обявен за персона нон грата и отзован, задето се месил в работата на карловския общински съвет.

“За България – свобода или смърт”, “За народа свой – на бой”, скандираха феновете. Те се отправиха към централата на движението и отново блокираха централния булевард “Цар Борис Трети”. Минавайки покрай Пловдивската митрополия, множеството изригна: “Къде е църквата? Дядо Николай,  колко е часът?” Когато влязоха в тунела, запяха “Шуми Марица”.

Тълпата озверя пред офиса на ДПС. “Смърт на турците”, крещеше тя. Полетяха строшени плочки и павета към близката вестникарска лафка.
Жандармеристи се отбраняваха с щитовете.“Скачайте и почвайте всички”, нареди офицер.

“Бързо линейка. Имаме тежко ранени”, крещеше Ваташка. От главата на 20-годишния студент по политология Константин Герчев шуртеше кръв. “Тръгнах да бягам и ме удариха в главата”, каза той. Другите ранени не пожелаха да си кажат имената, били от Стара Загора.

В 13,30 ч протестът отново се събра пред Съдебната палата. “След месец при обявяване на решението за Куршум джамия всички отново тук”, каза Ваташка. Тя прикани всички да протестират на 25 февруари в Кърджали и на 7 март във Видин, където съдилищата там ще гледат аналогични дела за вакъфски имоти. “На 19 февруари цяла България трябва да трещи и кипи пред всички паметници на Апостола”, допълни още шефката на феновете.

120 бяха задържани за неспазване на обществения ред, 12 останаха в арестаза 24 ч.

Братът на Христо Кидиков брани Куршум джамия

АНЕЛИЯ ПЕРЧЕВА

Трима топадвокати, сред които Станко Кидиков, брат на певеца Христо Кидиков, се явиха вчера в Пловдивския апелативен съд. Те защитаваха интересите на община Карлово, която обжалва решението за връщане на Куршум джамия на мюсюлманското вероизповедание.

Адвокатът на Главното мюфтийство Красимир Руев показа нотариален акт за собственост на молитвения дом, издаден през 1923 г. “Досега не бяха оспорени и показанията на двама свидетели, че са посещавали Куршум джамия до 1948 г. След това държавата я отнема и я превръща в склад”, каза адвокат Руев.

Според бившия зам.-шеф на правната комисия в 41-ото НС Тодор Димитров, адвокат на карловската управа, нотариалният акт е оспорим. По думите му следва да се докаже съществуването на карловска мюсюлманска духовна община след Освобождението и наличие на правоприемство между нея и законно регистрираното у нас вероизповедание.

“През 2011 г. главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи е направил отказ от правоприемство”, заяви Димитров. Руев пък се позова на решение на Софийския градски съд от 4 юни 2013 г., с което въпросното правоприемство на Главното мюфтийство било доказано.

Адвокат Кидиков предизвика с изказването си аплодисменти в залата. “До това дело се стигна, защото в България се законодателства зле. Докато у нас се приемат закони на парче, от които ясно прозират нечии интереси, ще има и протести”, посочи той.
Магистратите ще излязат с решение до месец.

Сидеров: МВР бездейства, докато вандалите бият

ЙОАНА РУСЕВА

Отговорност от вътрешния министър Цветлин Йовчев заради бития партиен лидер на “Атака” на протеста се закани да търси Волен Сидеров. На извънредна пресконференция вчера следобед в партийната централа в София бяха излъчени кадри от пловдивските сблъсъци. На тях се вижда как председателят на “Атака” в Стара Загора Михаил Михайлов е ударен в лицето, а полицаите са останали безучастни, коментира Сидеров. Освен МВР той обвини в бездействие и прокуратурата, която си “пипа ушите” по случая.

Сидеров потвърди, че членове на партията са участвали в протеста. Провокациите обаче са били само от футболни агитки. Те се организират да пристигнат в София на 19 февруари, за да опорочат традиционния митинг на националистите на Паметника на Левски, обяви Сидеров.

Заместникът му Десислав Чуколов пък видя връзка на бившия депутат от “Атака” Павел Чернев с вандалските прояви, тъй като бил забелязн сред агитките. Той е сочен от бившите си съпартийци и за основен двигател на летните сблъсъци пред централата на атакистите.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=tILG9FVeuvQ[/embedyt]

Такива актове са настъпления срещу турско-мюсюлманското малцинство в България, това е и нападение срещу културното наследство на страната, защото джамиите са част от културата, те са част от културното наследство на България, пишат хакерите на страницата на патриаршията.

Те обясняват, че са атакували сайта на патриаршията в отговор на вандалските нападения на футболни агитки над Джумая джамия в Пловдив. В средата на февруари, организирани футболни фенове потрошиха стъкла и нанесоха щети на храма докато се гледаше делото за вакъфските имоти.