Фронтменът на Limp bizkit поиска руско гражданство

Вокалистът на американската ню метъл банда Limp bizkit– Фред Дърст – поиска да получи руско гражданство, съобщи „Лента.ру“.

„Много искам да получа руски паспорт! Освен това искам да си купя и къща в страната. Над това работя активно в момента. Това е много сложен процес“, заяви Дърст.

Музикантът подчерта, че ще се радва да се възползва от помощ за оформянето на необходимите документи. „Ако някой има познати, които биха могли да помогнат, обадете ми се!“, казва той.

По думите на Дърст, той е пристигнал в Москва, за да може със своята група да се подготвят за турне, което започва в края на октомври и обхваща 20 града.

В Москва Limp bizkit ще свирят на 31 октомври, в Санкт Петербург – на 27 ноември. Освен това, на 29 ноември музикантите ще посетят Алмати. В списъка с градовете от турнето също са Хабаровск, Южносахалинск, Воронеж, Краснодар и Самара.

Групата вече е изнасяла концерти в Русия. През 2012 и 2013 година музикантите свириха в Москва.

Бандата е основана през 1994 година в американския град Джаксънвил от Фред Дърст, Сам Ривърс и Джон Ото. По-късно към тях се присъединява и Уес Борланд. Понастоящем групата има шест студийни албума. Седмият, който носи името Stampede of the Disco Elephanst ще излезе през тази година.

Limp bizkit имат три номинации за награда „Грами“ и са продали над 40 милиона копия на своите албуми по целия свят.