Френски политик: Държавният департамент всеки ден ни заповядва да не предаваме корабите „Мистрал” на Русия

В интервю за телевизия  BFM TV лидерът на френската националистическа партия Филип де Вильо заяви, че всички обвинения по адрес на руския президент Владимир Путин са резултат от американската пропаганда, предаде ТАСС.

Филип де Вильо призна, че „би заменил Оланд и Саркози за Путин”. За френския политик президентът на Руската федерация е образец на „патриот и лидер, отстояващ интересите на страната си”.

Де Вильо смята, че Украйна изначално се състои от две части: „полско-литовска, която гледа към Европа, и руска, която гледа към Русия”.

Френският политик е убеден, че на ниво култура, емоция и история Крим принадлежи на Русия, тъй като „покръстването на Владимир се е случило в Херсонес, а това означава, в самото сърце на Крим”.

В интервю за BFM TV Филип де Вильо изрази увереност, че никаква военна интервенция в източната част на Украйна не е имало. По отношение на катастрофата на малайзийския Боинг политикът призова да не се вярва на американската пропаганда.

Депутатът от френската националистическа партия заяви също така, че „всеки ден френският посланик в САЩ получава заповед от Държавния департамент да не предава корабите „Мистрал” на Русия”. Франция трябва да престане да се поддава на натиска на американските власти, защото „договорът си и е договор”, убеден е политикът.