Френският посланик в Москва: Франция ще поиска отмяната на санкциите срещу РФ, след като бъдат изпълнени Минските споразумения

Франция ще поиска снемането на санкциите срещу РФ, след като бъдат изпълнени Минските споразумения. Това заяви френският посланик в Москва Жан Морис Рипер, отговаряйки на въпроси на потребителите на официалната страница на френското посолство във Facebook, предаде ТАСС.

„Фактът, че съществуват разногласия, например по въпроса за Украйна, не пречи на Франция и Русия да работят заедно, – посочи той. – Нашият президент два пъти месечно разговаря с президента Путин“.

„В Украйна ние се опитваме заедно в Берлин и Киев да ускорим реализацията на Минските споразумения, за да възстановим мира на югозапад, – отбеляза дипломатът. – Това би позволило да бъдат отменени санкциите, което ще поиска Франция, веднага след като споразуменията бъдат реализирани“.

„В икономически план, независимо от европейските санкции и ответните мерки от страна на Русия, нашите страни си остават много големи търговски партньори, – отбеляза още посланикът. – На свой ред френските предприятия продължават да инвестират в Русия. Нито едно френско предприятие не е напуснало руския пазар, защото ние вярваме в икономическото бъдеще на Русия“.