Филмът за Путин предизвика огромен зрителски интерес в Италия

В Италия в понеделник вечерта 639 хил. души са гледали показания по телевизионния канал  Rete 4 документален филм „Президент“, разказващ за Владимир Путин и 15-те години, през които той заема висши ръководни длъжности, предаде ТАСС, позовавайки се на медийния холдинг Mediaset, на който принадлежи телевизионният канал.

„Броят на зрителите ни бе 8,85% от всички, гледали телевизия. Това е много добър резултат, като се има предвид, че филмът бе показан в късен час“, отбелязаха от Mediaset.

Филмът „Президент“ е привлякъл по-голямо внимание, отколкото популярни токшоута на трите канала на държавната италианска телевизия РАИ.

 „Путин е показан във филма като изключително проницателен и прям политик. Благодарни сме на Русия за това, че защитава западния свят от тероризма. Ролята и тежестта на Путин признава не само Силвио Берлускони. Признават се и от сегашния министър Матео Ренци и екс-премиера Романо Проди“, каза президентът на Mediaset Феделе Конфалониери.

Пълнометражният документален филм за Владимир Путин е обхващал периода август 1999 г. – 2014 година и е бил заснет специално за италианската телевизия. В лентата са показани някои от най-драматичните моменти от най-новата история на Русия през последните 15 години.