Ученици от Плевен заминават на Международното училище по руски език в Москва

От 19 до 29 декември 2016 г. пет ученици от ГПЧЕ – гр. Плевен с чуждоезиков профил английски и руски езици с ръководител Грета Димова, заместник-директор в гимназията, ще вземат участие в зимната смяна на Международното училище по руски език в Москва на тема „Мястото на Русия в света през погледа на младите хора“.
На този форум ще присъстват 80 гимназисти и педагози от десет държави – Сърбия, Словения, Холандия, Италия, Ирландия, Латвия, Молдова, България, Австралия, Русия, както и от шест региона на Руската федерация.
Основната цел на училището е популяризация на руския език и културното наследство на Русия сред младежите от другите държави, развитие на международното младежко сътрудничество на основата на изучаване на руския език, култура и история на Русия.
Заедно с учениците от Москва, Московска област и от другите региони на Русия, чуждестранните гости ще изучават трудните въпроси на руския език, ще вземат участие в майсторските класове по култура на речта и ораторско изкуство, ще се запознаят с фолклорното наследство на Русия, при което ще се прилагат иновационни педагогически методики, като форум-театър и куест игри.
Изучаването на културното наследство ще продължи в московските и подмосковски музеи и паркове.
Зимната смяна на училището ще завърши с гала-концерт под формата на фестивал на националните култури и фолклор на участниците, пише Дарикнюз