Украинският радикал Ярош заплаши, че ще унищожи газопровода, идващ от Русия

Главатарят на радикалния националистически украински „Десен сектор” и един от лидерите на Майдана Дмитрий Ярош, заяви, че в случай на възможен конфликт с Русия ще лиши Руската Федерация от възможността да печели пари от продажбата на нефт и газ, като унищожи съответната инфраструктура, съобщава украинската агенция УНН, по данни на РИА „Новости”.

УНН също информира, че Ярош е поискал от правителството на Украйна да обяви всеобща мобилизация на населението и да го въоръжи, да осигури доставки на оръжие от страните-членки на НАТО.

Около газопреносната система вече са регистрирани инциденти. Група лица, представили се като служители на Граничната служба на Украйна, се опитали да повредят газопровод в Крим, но силите за самоотбрана на Крим са предотвратили диверсията. По думите на кримския премиер Аксьонов, с цел предотвратяване на подобни инциденти занапред, на газоразпределителната станция е осигурена специална охрана.

Дмитрий Ярош, лидер на „Десния сектор” в Украйна е обявен за международно издирване от Русия, която му повдигна задочно обвинение в публични призиви за тероризъм.

ria.ru