Украинските националисти се присмиват над жертвите в Одеса

Трагедията в Одеса се превърна в момент на истината, когато политиците говорят, без да подбират политическите си изрази, а националистите убиват, без да се притесняват от камерите. Всичко това свободно може да бъде намерено в интернет и да бъдат направени изводи относно истинския характер и намеренията на всяка от страните.

Те бяха повече и стреляха по тези, които се криеха в Дома на профсъюзите. Благодарение на Youtube и социалните мрежи е представено истинското лице на украинските националисти. В един от клиповете, например, се вижда как бандеровец с бронежилетка, стреля с пистолет съсредоточено и концентрирано.

Млади активистки с кърпи на украинския флаг умело подготвят коктейли „Молотов”, тези същите, които ще полетят към сградата. Група от пет до седем човека налива взривоопасна смес в бутилки директно на улицата, като че ли това е пикник. Заради тях, само след няколко часа хора ще горят живи.

активистки майдана

Когато огънят обхвана Дома на профсъюзите, укриващите се там нямаше от къде да очакват помощ. Ето какво разказа София, доктор от Одеса: „Аз бях там сама, в горящия Дом на прафсъюзите. Едва не се задуших. Пожарните се забавиха непростимо дълго, около 20 минути, и аз предполагам, че това изобщо не е случайно. Както не е случайно и пълното отсъствие на милицията. Когато аз се спасих, пожарните още ги нямаше. Помогнаха ми хора без униформа, видимо обикновени хора, граждани”.

Още една от жителките на Одеса , Галина, се втурнала към горящата сграда на Дома на профсъюзите, за да спаси сина си, който бил на покрива. „Синът ми от време на време ми звънеше по телефона от горе. Сбогуваше се с мен. Ние си казахме, че много се обичаме. Той се притесняваше зе мен повече, отколкото за себи си”, разказа през сълзи Галина.

Над тези, които загинаха или пострадаха, националистите се присмиват открито. Наричат привържениците на федерализацията „колорадски бръмбари” заради цвета на Георгиевските ленти, а жертвите в Дома на профсъюзите кощунствено са наречени „шишчета”.

активист на майдана

Активист от Майдана стреля по безоръжните хора на прозорците в горящата сграда…

В интернет пространството няма никакъв подбор.Във виртуалните коментари лицата не се виждат и националистите се упражняват в цинизъм.

Двама депутати от Върховната рада, представителки на нежния пол, не се притесниха да приветстват победата на радикалите на личните си страници във Facebook. Леся Оробец изрази радостта си от „ликвидирането на рояци от колорадски бръмбари”.

„Този ден влезе в историята. Жителите на Одеса, въпреки измяната на няколко милиционера, удържаха града и доказаха на всички, че Одеса – това е Украйна. С цената на живота на патриотите е удържана тази победа. Рояците от колорадски бръмбари са ликвидирани. Агресорите, които нападнаха първи, получиха адекватен отговор”, написа Оробец.

Ирина Фарион , депутат от националистическата „Свобода” започна поста си с „Браво, Одеса”, сякаш става дума за театрална постановка, а не за трагедия с десетки жертви. Тя утвърди, че това е „истинският украински дух”. „Браво, Одеса. Ти показа истинския украински дух. Ти си родината на великите националисти Иван и Юрий Лип. Нека дяволите горят в Ада. Футболните фенове – това са най-добрите бунтовници. Браво”, пише Фарион.

Наистина, дискусията под този пост изглежда несвързана. Видимо е, че всички човечни коментари старателно са били изтрити от автора.