Украинските депутати се сбиха по време на днешната реч на Яценюк

Украинските депутати се сбиха по време на днешната реч на Яценюк

Публикувано от:

Украинските депутати се сборичкаха по време на днешната реч на премиера Арсений Яценюк пред Върховната Рада. Сбиха се представители на управляващата коалиция – пропрезидентският “Блок Петро Порошенко” (БПП) и “Народния фронт”, оглавяван от самия Яценюк, съобщи ТАСС.

Поводът бе отговор Яценюк за дейността на енергийния министър Владимир Демчишчин от БПП. Премиерът заяви, че неговият „Народен фронт“ има само трима министри в правителството и той не може да отговоря за действията на министрите, което не са от неговата партия. Понеже това явно бе упрек към БПП депутатът от този блок Олег Барна се втурна към трибуната и се опита да изхвърли оттам премиера. В защита пък на лидера си наскачаха депутатите от „Народния фронт“.

Така десетки депутати бяха замесени в сбиването, което продължи няколко минути. Накрая по призива на лидера на парламентарната фракция на БПП Юрий Луценко страстите бяха охладени и войнствените депутати се върнаха по местата си. Накрая премиерът се обърна към председателя на парламента Владимир Гройсман с думите: “Моля ви, не съм разстроен, но дебилите са много, да приключим с въпросите към правителството“, предава bgnes.com.