Украинските власти обвиниха опълченците за смъртта на тийнейджърите в Донецк

Украинските власти обвиниха опълченците за смъртта на тийнейджърите в Донецк

Публикувано от:

Министерството на външните работи на Украйна обвини опълченците за гибелтта на тийнейджърите от взрива на снаряд в училищния стадион в Донецк, съобщи «Звезда».

По думите на представителя на украинското ведомство Евгений Перебийнис, съществуват доказателства, че снарядът е изстрелян от територията, която се намира под контрола на опълченците.

«Снарядът, който уби децата в Донецк е изстрелян от територията, контролирана от опълченците», написа Перебийнис в Twitter.

По-рано стана известно, че в резултат на взрив от артилерийски снаряд на територията на училище №63 в Донецк са загинали двама тийнейджъри на 15 и 18 години, а четирима са ранени. Напомняме, че на 5 ноември снаряд се взриви на училищния стадион, на който в този момент е имало десетки деца.

В Москва, смъртта на децата се разглежда като тежко престъпление.

„Убийството на децата в Донецк е крайно тежко престъпление! То трябва да бъде разследвано безпристрастно, а виновните да понесат сурово наказание!”, написа в Twitter упълномощеният от МВнР на РФ по правата на човека Константин Долгов.

Упълномощеният по правата на човека към президентството на РФ Павел Астахов пък нарече нечовешки действията на киевските власти в Източна Украйна. «Войските целенасочено са водили обстрел по територията на училището минимум 8 минути. Безпощадната и нечовешка политика на Порошенко, му осигури място в огнения пъкъл», написа Астахов на страницата си в Instagram.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=eWe4xmwRU18[/embedyt]