Украинската авиация бомбардира мирно население

Украинската авиация бомбардира мирно население

Публикувано от:

Украинската авиация бомбардира мирни жители в Източна Украйна, предаде телевизионният канал «Звезда».

В интернет се завъртя видео от мястото на събитията, след авиоудара на украинската авиация по град Снежное в Донецка област, във вторник сутринта. На кадрите се вижда, как местни жители и опълченци на Луганска народна република (ЛНР) разчистват купища останки от разрушена жилищна сграда след бомбардировката на града.

«Аз съм мирен жител на град Снежное, работя в «Донецкобленерго». Бомбардираха дома ми. Искам да се обърна към президента на Украйна – прекратете своята антитерористична операция, спрете да бомбардирате мирно население! Иначе аз и всички ни еще се обърнем към международния съд!!! Украинската армия не спасява населението, а обратното! Ето защо моля президента на Русия Владимир Путин да въведе армия тук и да ни защити, защото украинската армия и украинския президент за създали тази война срещу собствения си народ», заяви пред камерата на «Звезда» Виктория Иотова.

На 15 юли, сутринта, самолетите на украинската армия нанесоха авиоудар по град Снежное в Донецка област. Опълченците на Донецка народна република съобщиха, че 10 души са загинали и всички те са мирни граждани.

«Според информация на очевидци, сред мирното население има 10 загинали и много ранени», съобщи ръководителят на информационния център «Югоизточен фронт» Константин Книрик.

Той уточни, че ракетите са ударили 5-етажна жилищна сграда на ул. Ленин № 14. Освен това, от удара пострада и съседната сграда на данъчната служба.

В град Снежное и неговите околности продължават кръвопролитните сражения между украинските военни и опълченците на ЛНР.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=1XCsZVNEzUQ[/embedyt]