Турчинов удържа на думата – в Киев се състоя гей-тържество

Така наречените „избори за президент на Украйна“ се превърнаха в истински театър на абсурда. Вчера на 25 май, в Киев, в деня на президентските избори се състоя гей-парад.

Организаторите до последно са държали в тайна всякаква информация относно организацията на мероприятието, за да не привличат вниманието на множеството недоброжелатели, съобщи в. „Подробности“.

В навечерието на изборите, украинският Върховен съд забрани на гейовете да маршируват в центъра на столицата, поради което акцията бе проведена в по-отдалечен район на Киев. Въпреки всичко, гей-парада се състоя. Макар участниците в шествието да са малко, то се получило шарено и бурно. Някои от участниците са били задържани от органите на реда.

Сутринта в деня на изборите, в центъра на Киев се събрали православни свещеници, представители на казашки организации, с цел да не бъде допуснато провеждането на гей-парада, който бе обещан от Александър Турчинов преди 2 месеца. В резултат на това, организаторите на гей-парада взели решение, той да се проведе на няколко километра от центъра на Киев, като сборния пункт бе пред студиото на Довженко. Содомското мероприятие обаче не трая дълго и буквално след минути бе прекратено. Сред представителите на сексмалцинствата, 10 са били задържани от милицията, защото се опитвали да пробият милицейския кордон.

Оказа се, че сред участниците е имало много чужди граждани, някои са пристигнали от Беларус, други от Норвегия и Швеция. В колоната са забелязани дори евродепутати и кметът на Мюнхен, който не се изненадал от голямото количество на служителите на реда.

Жителите на Киев определиха гей-парада като издевателство над тях. За да се противопоставят на гей-шествието, в Киев пристигнали много хора от други украински градове. Накрая, участниците на гей-парада били съпроводени под охраната на „Беркут“ до автобусите им, след което те заминали в неизвестна посока. Тук е моментът да отбележим, че провеждането на гей-парада в Киев, в деня на президентските избори, е обещано още през март лично от и. д. президент на Украйна Александър Турчинов. Тогава никой не възприе това изказване сериозно, но сега, предвид проевропейските настроения на киевските власти, се оказа, че тази идея е напълно осъществима. Напомняме, същите тези „власти“ през март забраниха Парада на Победата и честването на 9 май на Деня на Победата над фашизма.