Турчинов обяви начало на АТО в Харков

Турчинов обяви начало на АТО в Харков

Публикувано от:

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Александър Турчинов обяви за началото на Антитерористична операция в град Харков, който е под контрол на Киев и се намира на 200 км от зоната на бойните действия, съобщава РИА Новости.

„Във връзка с терористичния акт на 22 февруари, в резултат на който загинаха хора, в града е регистрирано най-високо ниво на терористична заплаха, поради което е въведено начало на Антитерористична операция (АТО)“, заяви Турчинов минути след мощния взрив в Харков вчера. Той съобщи, че са задържани четирима заподозрени.

Припомняме, че мощен взрив окървави патриотично шествие в източния украински град Харков. Трима души, сред които един полицай, загинаха при експлозията. Най-малко 15 души бяха ранени. Инцидентът стана в началото на Марша на солидарността, посветен на първата годишнина от кървавите събития на Майдана в Киев. По време на взрива в района е имало 500 участници.

По всичко личи, че на Киев войната в Източна Украйна не му стига, следователно се организира поредната провокация с цел да се намери повод за разпалване на нови военни действия и разширяване на конфликтната зона.

Странно е, че по време на шествието е имало кой да заснеме взрива, зад кадъра се чува равномерен тон, човекът говори спокойно и най-интересното – продължава да снима. Странно е, че СБУ веднага задържа четирима заподозрени, веднага обяви виновниците – проруските активисти и харковските партизани. Странно е, че веднага след трагедията излезе Турчинов и обяви началото на Антитерористичната операция в Харков. Същата онази АТО, която отне над 50 000 животи по данни на ДНР.

Момент на взрива в Харков: [embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=pOldvHIklCQ[/embedyt]

Същевременно на шествието с европейските лидери на Площада на независимостта в Киев, по време на заупокойна молитва в памет на загиналите на Майдана, украинският президент забавлява европейските си гости. По всичко личи, че е в прекрасно, дори весело настроение.

Порошенко се забавлява: [embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=JUiTymfL3Xo[/embedyt]