Терористи обстрелват руското посолство в Сирия

Терористи за пореден път са обстреляли посолството на Русия в Сирия, съобщиха от руското външно министерство, цитирани от ТАСС

„Една мина, която, по щастливо стечение на обстоятелствата, не се е взривила, падна в двора на комплекса от административни сгради на руското посолство. Втората – в непосредствена близост на посолството. За разминиране на не взривилите се артилерийски снаряди бяха привлечени сапьори“, уточняват от руското външно ведомство.

Отбелязва се, че нападателите са изстреляли снаряди по сградата на посолството в 13 и 13:19 московско време (14 и 14:19 българско).

Руското външно министерство допълва, че заплахата за дипломатическата мисия и нейния персонал от страна на групировки, окопали се в предградията на сирийската столица, остава, което потвърждава необходимостта от унищожаване на тези терористични огнища.

„Повтарящите се обстрели на руската дипломатическа мисия в Дамаск трябва да получат съответната оценка и да бъдат категорично осъдени от всички онези, които на дело се противопоставят на предизвикателствата и заплахите от тероризма“, изтъкват още от руското външно ведомство.

Това не е първата атака на екстремисти срещу руското посолство в Сирия. По време на едно от тези нападения през октомври дипломатическото представителство получи значителни материални щети.