Татяна Лолова откри тържествата за 100-годишнината на българското кино в Париж

Актрисата Татяна Лолова даде началото на тържествата за 100-годишнината на българското кино в Париж, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата, публикува glasove.com.

Четири поколения зрители аплодираха голямата българска актриса Татяна Лолова след парижката премиера на документалния филм „Портрет на една дама“ на режисьорите Ема Константинова и Георги Тошев в Българския културен институт във френската столица. Татяна Лолова е в Париж по покана на Българския културен институт.

„Щастлив съм, че Татяна Лолова е тук, защото в дългогодишната й изключителна кариера на актриса се оглежда историята на българското кино и театър“, каза Ангел Чолаков, посланик на България в Париж.

Залата на Института трудно успя да събере желаещите да се срещнат с актрисата, която наскоро чества шест десетилетия на сцената. Татяна Лолова разписа и биографичната си книга „1/2 живот“.

Днес тя ще представи в залата на Българския културен институт в Париж филма на режисьора Иван Ничев „Звезди в косите, сълзи в очите“.