Тайните на древните булгари: как да «съживим» водата?

Древните знания и съвременната наука

«За съжаление, до нас са стигнали само трохи от безценните знания на  лечителите,  – разказва Афгат Галиулин, доктор на медицинските науки, професор в КГМУ. – Те са можели при помощта на «живата» вода да лекуват рани, да удължават своя и на децата си живот. «Мъртвата» вода са я използвали само за животните. И съвременната наука дели водата на два типа: «свободна» («мъртва») и «свързана» («жива»). Свързана наричат алкалната вода, която е съхранила киселата си среда. Именно такава е била водата на планетата ни във времената, когато се е образувала. Молекулите в тази вода са разположени една спрямо друга под ъгъл от 104,5 градуса. Когато попадне в организма, се получава хидратация на клетките. Белтъците, основният строителен материал на човека, започват активно да функционират в клетките, организмът живее и не старее».

Рецепти на младостта

С времето количеството вода в организма на човека намалява и затова той започва да старее. Според изследванията, водата в организма на малко дете е 95%, на тинейджър – 85%. А при хората в преклонна възраст водата е само 65%. Може да се забавят процесите на стареене: трябва само да се пие «жива вода» в нужните количества.

«Рецептата за «жива», полезна вода, е доста лесна, – казва Афгат Галиулин. – За целта трябва да се вземат обикновени пластмасови бутилки и да се напълнят с вода, но не догоре, а да се остави празна около една четвърт от бутилката. Бутилките трябва добре да се затворят, и да се сложат в камерата на хладилника, докато водата не стане на лед. След това се разтопява и се оставя да се отвърне на стайна температура».

Тази вода, според учения, има всичките необходими свойства. Такива полезни свойства има и дъждовната вода.

«В Татарстан, особено в Закамската зона,  в такива градове, като Нижнекамск и Алметиевск, – продължава ученият, – водата не може да се нарече полезна.  Йодът и флуорът не са в необходимите количества. Там пият вода от Волга, а тя е много бедна според характеристиките за полезност. Затова препоръчвам на жителите да се отнасят отговорно към приготвянето на вода за пиене».

Людмила ИОНОВА

http://www.kazan.aif.ru/health/1377617