Странни неща стават в нашата страна

Наскоро се оказа,че правителството ни е договорило отстъпка от цената на електроенергията от ТЕЦ „Марица 1 и 3“ с невероятните 9%, при положение че държавата ни по договор трябва да изкупува електроенергията от ТЕЦ „Марица 1 и 3“ на блянуваните 200% от цените на ТЕЦ „Марица 2“.

Старият евреин е казал: „Не е луд тоя който яде баницата- луд е тоя който му я дава“. Четири дни преди да влезе в небитието, правителството на Иван Костов сключи този абсурден за държавата ни договор. Абсурден за държавата ни, но не и за него лично самия. И незнайно защо вече почти 15 години нито едно правителство не ревизира този договор. Ако Иван Костов бе гражданин на Китай, той просто щеше да бъде изправен до стената. За жалост, в нашата изстрадала страна никой не му търси сметка за това безумие, което наложи на страната ни.

Между впрочем това не е най-тежкото престъпление спрямо държавата ни от Командира. За периода от четири години, когато беше на власт, публична тайна е, че цяла България работеше за него и семейството му. През този период той се превърна в типичен олигарх-съчета огромен икономически ресурс под крилото на политическата власт, съсредоточена в ръцете му. Аз упреквам Командира, но не отхвърлям вината и на премиера Симеон Саксобурготски, както и тази на Сергей Станишев. Те не съумяха да оползотворят икономическите аргументи, които държавата предостави в ръцете им за да компенсират негативите от управлението на Иван Костов. Така ние, данъкоплатците плащаме невероятни цени за електроенергия само и само да пълним джобовете на американците, а може би на някои български политици.

Автор: Анатоли Коничев
14.04.15