Старозагорска делегация ще посети побратимения руски град Самара

Официална шестчленна делегация от Община Стара Загора заминава на посещение в побратимения руския град Самара от 6-ти до 10-ти май, съобщават от пресцентъра на общината.

По време на посещението си делегацията, водена от председателя на Общинския съвет Емил Христов, ще се срещне с представители на административното ръководство на руския град. В програмата е предвидено и участие в церемонията по награждаването на личности, работили активно за задълбочаване на близките връзки между двата побратимени града. От името на кмета Живко Тодоров на ръководителя на градския окръг Самара – Олег Борисович Фурсов, ще бъде връчен двутомен луксозен каталог „Руските паметници от Освободителната война“, издаден на български и руски език.

По време на посещението старозагорци ще видят Иверския манастир, където е било извезано Самарското знаме и ще участват в празничничните прояви по повод Деня на победата – 9 май. Тази година се навършват 50 г. от изграждането на улица в руския град, която носи името „Стара Загора“. Програмата включва културни развлечения и посещение на балета „Лебедово езеро“.