Смут сред руските туристи заради потопа

Безпокойство и смут настана сред руските туристи, предвидили лятната си почивка в България, след като разбраха новините за приливната вълна в Североизтовна България, предаде руско издание TourDom.ru.

 

„Днес например ни потърси туристка, която трябва утре да излети натам заедно с малкото си дете. Тя е притеснена от чутите новини, а официална информация за положението няма“, разказа директорът на туристическата агенция „Надеждное“ в Петрозаводск Андрей Федорович, цитиран от бТВ.

 

Тревожни запитвания получават и други туристически фирми. Въпреки това агенциите успокояват, че бедствието не е засегнало непосредствено курортните зони.

 

Туроператорите обясняват, че наводненията в България не пречат на летуващите, летищата работят в нормален режим. От агенциите допълват, че не са получавали жалби от туристите. Няма случаи на анулирани почивки или заявки на клиенти за предсрочно завършване на почивките.

 

От българските компании също съобщиха пред кореспондент на TourDom.ru, че обстановката в курортите е нормална.

 

„Има някои пътища, на които е ограничено движението, в частност, властите съобщиха, че затварят пътя към летището от Албена, но проблемите се отстраняват. Времето разбира се не е много приятно, студено е, но прогнозите за следващите дни са благоприятни, трябва да се затопли“, разказа събеседникът на руското издание.