Словения излъчи нощни кадри от “неконтролираното нашествие” на хиляди мигранти от Хърватия

Словения излъчи нощни кадри от “неконтролираното нашествие” на хиляди мигранти от Хърватия

Публикувано от:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=vJvAAnzR6bs[/embedyt]

Словенското правителство излъчи нощни кадри от “неконтролираното нашествие” на хиляди мигранти от съседна Хърватия. Държавният секретар Бощян Шефич показа на журналистите заснетите с термокамера кадри, от които се вижда огромна колона от хиляди мигранти, публикува БГНЕС.

Кадрите са заснети от вертолет и на тях се вижда как мигрантите пристигат с влак и след това нахлуват на територията на Словения и тичат по улиците на първото населено място – Добове. Мигрантите са били инструктирани от хърватските граничари откъде да минат през реката Сутла. “Нито един хърватски граничар не им показа къде се намира официалният граничен пункт. Никой не се опита да спре мигрантите”, каза още Шефич. Той съобщи, че правителството в Любляна е решило да излъчи публично тези кадри, за да сложи край на този фарс, в който Загреб обвинява Словения в липса на организация и нехуманно отношение.

“Хърватия се опитва да дискредитира Словения пред вътрешната и пред международната общност… В същото време тя ни изпраща мигранти по един много перфиден начин. Само за една вечер у нас пристигнаха над 12 000 души”, каза още Бощян Шефлич.