Славянск е под заплаха от епидемия

Водата в Славянск е спряна от 4 юни заради аварията от взрив на водопровод. От вчера обаче е прекъснато и преносимото доставяне на вода в града. И макар киевските власти да твърдят, че в Славянск не останаха мирни жители, това не е истина, съобщи ИТАР-ТАСС.

В града все още се намират семейства, които няма къде да отидат. За да се скрият от бомбите, те почти през цялото време се укриват в мазетата. Магазините не работят, има недостиг на хранителни продукти. Количеството на жертвите сред мирното население продължава да нараства. Същевременно, киевското правителство твърди, че в града няма мирно население и украинската армия обстрелва опълченците.

Освен че са останали без дом, сега и без капка вода. Според председателят на държавната санитарна служба на Украйна Александър Кравчук в зоната на провежданата от киевските власти специална военна операция, може да има влошаване на епидемиологичната ситуация. Кравчук заяви, че е разтревожен от спирането на канала „Северски Донецк – Донбас“, от който зависеше водоснабдяването на редица градове в югоизточна Украйна, и който беше обстрелян вчера. Опасност представляват и погребенията на загиналите в несанкционирани места.

Славянск последствия от артобстрела

ЕДИНСТВЕНОТО МЯСТО В ГРАДА, КЪДЕТО ВСЕ ОЩЕ ИМА ЕЛЕКТРОПОДАВАНЕ. ХОРАТА ИДВАТ ТУК, ЗА ДА ЗАРЕДЯТ МОБИЛНИТЕ СИ ТЕЛЕФОНИ. ДОКОГА ЩЕ ИМА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО НА ТОВА МЯСТО, НЕ СЕ ЗНАЕ…

Славянск1