Славянските баби нахранили украинските войници с приспивателни пирожки

Славянските баби нахранили украинските войници с приспивателни пирожки

Публикувано от:

В югоизточна Украйна с украински военни сили се борят не само мъжете, които се записали в редиците на Народното опълчение на Донбас, но и местните баби.

В Славянск пенсионерките изпекли пирожки с приспивателни и нахранили с тях гладните украински войници, които се опитвали да превземат града. Докато войниците спали, отрядите на самоотбраната са откарали цялата им тежка бойна техника.

Както казват в избирателния комитет на Донецка Народна Република, участието в референдума е станало не само проявление на гражданския дълг за избирателите на Донбас, а и истински граждански подвиг. «Такъв процент на избирателна активност (70%) тук никога не е имало, споделят представителите на ЦИК.
Хората идвали да гласуват дори на онези опасни участъци, където прелитали куршуми на украинските военни. Най-висока активност е имало сред жителите на най-засегнатите и горещи точки в източна Украйна – градовете Славянск и Краматорск. В периферията на тези градове се е разгърнала истинска фронтова линия, а местните жители ежедневно посрещат утрото под залповете на минохвъргачки и гаубици. Хората се страхуват да заспиват през нощта, укриват се в своеобразни укрития: мазета, приземни етажи и бараки. Над селата около Краматорск и Славянск постоянно кръжат военни хеликоптери със символиката на миротворческите сили ООН. Хеликоптерите са досущ същите, каквито се използваха по време на миротворческата мисия на ООН в Африка.

Украйна е трябвало поне да ги пребоядиса, предвид големия скандал от миналата седмица с ООН. Но бледо-сините летателни апарати продължават да кръжат над Краматорск.

украински военни

Бойците от самоотбраната на града обясняват, че украинската армия е толкова бедна, че не може да нахрани войниците си и да им осигури елементарната поддръжка, камо ли да пребоядиса чуждестранната техника. Отдавана е известно, че украинските военни понякога с дни нямат какво да ядат, не се изплащат заплатите им, екипировките им износени, а властите продължават да ги карат да изпълняват своя дълг към държавата…
В ежедневните сводки често се появява информация за откраднати кози и други домашни животни, от които украинските войници си приготвяли шашлици.

В Красноармейск след щурмуването на административните сгради, военните просили цигари от местните жители, които се опитвали да преговарят с тях за мир…

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=l_2YMxU8sKY[/embedyt]