Сирийски опълченци облякоха тениски с лика на загиналия руски пилот на Су-24

Бойците от сирийското народно опълчение, участващи в бойните действия срещу терористичните групировки в провинция Латакия, се бият с тениски с лика на убития пилот на сваления от турски военни руски бомбардировач Су-24 – подполковник Олег Пешков, съобщи пред РИА Новости командирът на отряда

„Няколко наши момчета, участващи в настъплението, облякоха тениски с портрета на подполковник Олег Пешков в памет на геройски загиналия командир на сваления именно тук Су-24″, разказва командирът.

Той не уточнява как точно бойците са се сдобили с въпросните тениски. Но отбелязва, че подкрепя инициативата на подчинените си.

Вчера сирийската армия с подкрепата на отрядите от народното опълчение взе под контрол град Ар Рабия, на 13 км. от сирийската граница. Преди близо две седмици бе освободен и град Салма.

Главна задача на сирийските военни е да вземат под контрол сирийско-турската граница и да блокират прехвърлянето на бандити от територията на Турция, както и да прекъснат пътя за снабдяване на терористите от Джиср аш Шугур (провинция Идлиб).