Сидеров към високопоставени гости в НС: Признайте, че Съветът на Европа е в криза и нямате решение за мигрантите

Нито едно решение на проблема с миграционната вълна в Европа не се чу на конференцията в парламента. Съветът на Европа е в криза. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров на излизане от форума „Демократична сигурност, основана на европейското единство и сътрудничество“. Той се проведе с участието на председателите на комисиите по външна политика на парламентите на държавите-членки на Съвета на Европа.

Председателят на АТАКА, който беше единственият представител на парламентарна група, първо изрази недоумението си от безумното наименование на конференцията и попита какво точно означава „демократичната сигурност, базирана на европейската солидарност“.

След изказванията на основните гости, той взе думата за кратко, за да изрази разочарованието си от този форум, който е плод на сериозен финансов ресурс. „Това са разходи, които поема България, тъй като тя е домакин“, уточни той.

Тъй като на срещата присъстваха заместник-генералният секретар на Съвета на Европа Габриела Батаини-Драгони, бившия ген.-секретар д-р Валтер Швимер и високопоставени европейски бюрократи, Сидеров отбеляза, че не е лошо да кажат какво е заплащането на генералния секретар на Съвета на Европа.

Сидеров се възмути от двойния стандарт по повод изявлянието на Драгони. „Тя изрази тревога как сме щели да се справяме с проблема „Стокхолм“. Има предвид, че в Стокхолм се проведе демонстрация против мигрантите. Но не постави въпроса, че тази демонстрация беше реакция на това, което се случи в Кьолн. Така, че основният въпрос е как ще се справим с това, което се случи в Кьолн?“, категоричен е партийният лидер.

Той обясни, че и в нейното изказване, и в на Швимер, и в на външния министър Даниел Митов, ставало въпрос за това как трябва да бъдем срещу ксенофобията, омразата, ислямофобията. Да не бъдем ислямофоби. „Това не знам какво значи. Може би трябва да станем ислямофили, от утре да започнем да обичаме исляма и да афишираме любов към исляма ли? Аз мисля, че това е изключително лицемерно, повърхностно и заобикалящо проблема. Изобщо тук не трябва да става дума за ислямофилство или фобство, а за жизнената опасност за жителите на Европа“, подчерта Сидеров. Според него случая в Кьолн е всекидневие в европейските градове и там населението е настръхнало. На този форум обаче не е станала и дума за това. Той отбеляза, че всички присъстващи на конференцията говорили с обичайните клишета за общите ценности, човешките права и загриженост за правата на мигрантите.

„А министър Митов каза, че това са преследвани хора. Виждаме, че това са млади мъже между 20-25 до 40 години, които са силно нахъсани с пари и модерни телефони в джоба. Това не са преследвани по политически причини хора“, заяви Сидеров и попита защо е това лицемерие.

На въпросите, които той постави на форума така и не получи отговори. В заключение Сидеров каза, че тази конференция е потвърждение за безсмислеността на европейските формации и организации, които струват много скъпо на данъкоплатците.

Той отбеляза факта, че заплащането на един среден чиновник в съвета на Европа е несравнимо с българския стандарт. 15-20 хиляди евро месечно получават такъв тип хора, които правят дипломатически екскурзии, изнасят едни нищо неозначаващи слова и ангажират вниманието на медиите.