Сидеров в „Неделник“: 122 депутати, начело с Валери Симеонов, помагат на Турция да ни завладее

Вече не сме само колония, не сме само икономически поробени, но сме и окупирани. Това коментира лидерът на АТАКА Волен Сидеров в предаването си „Неделник“ относно гласуваната скандална поправка в Закона за отбраната и въоръжените сили, която беше прокарана на 14 януари. Тогава 122 депутати от ГЕРБ, ДПС, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и БДЦ дадоха българското небе да се охранява от Турция или „друг партньор” на страната ни.

„НС даде картбланш, когато някой наш „партньор“ поиска – да влезе в нашето небе, а защо не и в нашата земя. Най-близък наш натовски „партньор“ е Турция. Щом тя не се колебае да извърши военна провокация срещу Русия, смятате ли, че България нещо ще я спре?“, заяви националистът.

Сидеров е категоричен, че това гласуване е нарушение на Конституцията, чл.2, който казва, че територията и небето на България са неприкосновени.

„Те вече не са неприкосновени, тъй като 122-ма национални предатели, начело с Валери Симеонов от Патриотичния фронт, гласуваха нашето небе да може да се пази и от чужди военни самолети. Турция отдавна мечтае да сложи ръка на България“, продължи с коментара си Сидеров.

Относно гласуването на депутатите от ПФ, Сидеров каза: „Задайте си въпроса тези патриоти ли са и не помагат ли на Турция да ни завладее? Следващия път като дойдат избори и решите да гласувате за тях се сетете за това“.

Според Сидеров депутатите, които гласуваха нарушението на Конституцията, ще останат покрити с вечен позор в българската история.

Припомняме, че АТАКА гласува Против скандалната поправка в закона.