„Сестра ми…по-малката…бившата“

В «освободените» градове в Югоизточна Украйна бързат да се отчетат пред властите, като предадат приятелите си, дори и близките си…

«Двама украинци – партизански отряд. Трима – партизански отряд и един предател». Анекдотът днес в съвременната украинска реалия придобива съвсем други краски. Последният «влак» на опълченците още не е напуснал Краматорск и някаква групичка от хора изведнъж решава да се прави на инквизиция. Във форума на сайта на Краматорск е създадена тема със заглавие «ДНР строй се!», където призовават да бъде представена информация за опълченците и техните съучастници. Естествено, всичко това е последвано от предаването има на съответните органи. Започна едно стремително попълване на «черния списък» с активното съдействие на общо 10-15 автора от форума.

«На първата снимка, крайният вдясно е Ш…..Отговаряше за звука на всички митинги. Мисля, че работеше в «Сроител», но може и да бъркам».

«Да добавя и аз. За съжаление, нямам снимка: П…..Владимир Михайлович – участва в антикризисния комитет и постоянно присъства в изпълнителния комитет, заедно с терористите».

Снимките изглеждат съвсем безобидни. Някои от хората на тях позират на фона на барикадите, други просто стоят до някой от опълченците, а трети пък имат на дрехата си Георгиевска лента, която се оказва достатъчно доказателство за вина пред държавата.

форум

«Вляво е Артьом Гренюк. Мой познат, вече бивш».

«Зиверт Юлия Владимировна… Моя родна сестра… По-малката…Вече бивша….Момичето никога не е било адекватно и ето какъв е резултатът… Бог ще й прости, но брат й – никога”.

Тези хора безмилостно предават своите съученици, приятели, роднини и близки, чиято вина се изразява в това, че са дали дъждобран или храна на опълченците или са изразили съмнението си в АТО (антитерористичната операция)…