Започна седмицата на съвременното руско кино в София

Започна седмицата на съвременното руско кино в София

Публикувано от:

По инициатива на Министерството на културата на Руската Федерация, Студия „Фест-филм” от 11 до 15 юли се организира „Седмица на съвременното руско кино в София” в Дома на киното ул. Екзарх Йосиф 37.  Тя се провежда със съдействието на: Министерство на културата на Република България, „Национален филмов център” (България), Форум „България – Русия” и Руски културно-информационен център в г. София. Събитието е посветено на 135 години от установяването на дипломатическите отношения между България и Русия.

В рамките на тази седмица ще се проведе тържествено официално откриване, прожекции на съвременни руски филми и срещи с известни руски кинематографисти. Идеята на киноседмицата е укрепване на културните връзки между България и Русия в сферата на киното, развиване на международното сътрудничество между двете страни, а също така и запознаване на българските зрители с руското филмово изкуство.

Във връзка със събитието ще пристигне делегация на руските кинематографисти.

Те ще открият официалната част на „Седмица на съвременното руско кино в София”, а също така ще представят на зрителите различни руски филми и ще проведат официални срещи с българските си колеги.  Филмите ще се прожектират на руски език с български субтитри.

В кинопрограмата на събитието ще се прожектират 7 съвременни руски филма:

«Шампиони»; «Куриер от «Рая»»; «Майорът»; «Кококо»; «Метро»; «Приказка. Има»; «Страната на добрите деца»

 

Дата

Име

Час

11.07.14

Майорът

19:00

12.07.14

Страната на добрите деца

16:00

Метро

19:00

13.07.14

Приказка. Има

16:00

Шампиони

19:00

14.07.14

Кококо

19:00

15.07.14

Куриер от «Рая»

19:00