Седем полигона в Източен военен окръг получиха мобилни комплекси за спътниково наблюдение

Най-новите системи за спътниково видеонаблюдение, с помощта на които може да се регулира процесът на бойна подготовка, постъпиха на въоръжение в седем полигона в Източен военен окръг в Русия, съобщи началникът на пресслужбата на окръга полковник Александър Гордеев, предаде РИА Новости.

„Най-новите мобилни комплекси за спътникова видеотранслация (МКВТР) постъпиха на въоръжение в седем полигона в Източен военен окръг. Комплексите ще допълнят съществуващата система за видеонаблюдение, предназначена за контрол на процеса на бойна подготовка на войските“, каза той.

Гордеев допълни, че комплексите МКВТР ще работят в полигоните на Тихоокеанския флот, в учебните комплекси на Сухопътните войски и командването на Военновъздушните сили и Противовъздушната отбрана в Приморски, Хабаровски, Забайкалски край и Еврейската автономна област.

Представителят на ведомството отбеляза, че с помощта на комплексите е възможно в режим на реално време да се оценява действието на всеки военен или на цяло подразделение и да се регулира процеса на бойна подготовка.